KOHUPIIMA-LEHTTAIGEN (1984.a.)



200g jahu
200g võid
200g kohupiima
1 muna
tl söögisoodat
tl soola
suhkrut

Kohupiima-lehttaigna koostises on osa
võid asendatud kohupiimaga, seega on vähendatud
rasvasisaldus ja suurendatud valgusisaldust ja ka
valmistamine on kergem.
Pehmenda või , lisa läbi sõela hõõrutud kohupiim,
muna, sooda, sool ja suhkur. Sega hoolikalt täiesti
ühtlaseks tihedaks massiks. Lõpuks lisa jahu.
Valmis taignat kihista nagu lehttaignat 2-3 korda
rullides.  Rulli taigen õhukese kihina lauale,
vormi tooted, lao need küpsetusplaadile ning küpseta.
Soovi korral võid lahtirullitud taigent pealt
munaga määrida ja maitseks peale puistata röstitud
pähkleid, kaneeli, suhkrut jne.
taignast võib küpsetada koogi-ja tordipõhju,
väikeseid küpsiseid jne.

Kommentaarid