Ideaalselt sobib tavaline valge riis aga võid kasutada ka täisterariisi- sel juhul jäävad riisiderad veidi kõvemad. Piima asemel võid kasutada ka taimseid kuumutamiseks sobivaid piimasid.
KOOSTISOSAD
200g keedetud riisi
350 ml + 4 spl piima
1 spl suhkrut
1 munakollane (võid lisada ka koos munavalgega)
0,5 tl vaniljesuhkrut
näpuotsaga kaneeli
VALMISTAMINE
- Pane paksupõhjalisse potti riis, piim (350 ml), suhkur ja pane keema.
- Keeda kaanega kaetult keskmisel või madalal kuumusel 20 minutit aeg-ajalt segades. Jälgi, et piim üle ei keeks.
- Klopi korralikult lahti munakollane (või terve muna) ning sega see 4 spl piimaga.
- Lisa muna-piima segusse 4 spl kuuma riisipudingut aga 1 spl korraga, samal ajal segades, et muna tükki ei läheks.
- Nüüd vala muna-riisisegu potti ja sega korralikult. Kuumuta veel 1-2 minutit samal ajal segades.
- Lisa pudingule kaneel ja vaniljesuhkur.
Kommentaarid