RIISIPUDING

Riisipuding valmista keedetud riisist. Väga hea võimalus kasutada ära eelmise päeva riisi ülejäägid. 

Ideaalselt sobib tavaline valge riis aga võid kasutada ka täisterariisi- sel juhul jäävad riisiderad veidi kõvemad. Piima asemel võid kasutada ka taimseid kuumutamiseks sobivaid piimasid. 


KOOSTISOSAD

200g keedetud riisi

350 ml + 4 spl piima

1 spl suhkrut

1 munakollane (võid lisada ka koos munavalgega)

0,5 tl vaniljesuhkrut

näpuotsaga kaneeli


VALMISTAMINE

- Pane paksupõhjalisse potti riis, piim (350 ml), suhkur ja pane keema.

- Keeda kaanega kaetult keskmisel või madalal kuumusel 20 minutit aeg-ajalt segades. Jälgi, et piim üle ei keeks.

- Klopi korralikult lahti munakollane (või terve muna) ning sega see 4 spl piimaga. 

- Lisa muna-piima segusse 4 spl  kuuma riisipudingut aga 1 spl korraga, samal ajal segades, et muna tükki ei läheks.  

- Nüüd vala muna-riisisegu potti ja sega korralikult. Kuumuta veel 1-2 minutit samal ajal segades. 

- Lisa pudingule kaneel ja vaniljesuhkur.





Kommentaarid