10 viilu saia
0.5 tl küüslaugugraanuleid või küüslaugusoola
0.5 tl kuivatatud peterselli
0.5 tl kuivatatud pune
0.5 tl kuivatatud basiilikut
soovi korral veidi tsillihelbeid.
Eemalda saiaviiludelt koorik. Aseta saiaviilud ahjurestile ja küpseta pöördõhu reziimiga ahjus 130C juures 15 minutit. Lülita ahi välja ja jäta saiad veel vähemalt 20 minutiks ahju. Seejärel tõsta saiaviilud jahtuma. Jahtunud saiad jahvata köögikombainis peeneks (mitte päris pulbriks, sisse võivad jääda ka veidike suuremad saiatükid.). Lisa juurde maitseained ja sega läbi.
Mina eelistan tervislikumat kaerasaia (näiteks Leiburi Kaerarösti) aga kasutada võib igasugust saia. Väga hea võimalus ära kasutada saiajäägid mida ei jõuta ära tarvitada.
SÄILITAMINE
Riivsaia säilita õhukindlas anumas kuivas kohas. Säilib vähemalt 2 nädalat
Kommentaarid