MAGUS SEESAMIKANA

500 g kanakintsuliha

2 spl sojakastet

3 spl maisitärklist

1 muna

0.5 tl soola

õli


KASTE

1 küüslauguküüs

1 tl riivitud värsket ingverit

5 spl sojakastet

2 spl maisitärklist

30g pruuni suhkrut

250g kanapuljongit

2 spl seesamiseemneid

õli


- Puhasta kana kelmetest ja tükelda. Klopi muna soolaga. Lisa juurde kana, sojakaste, maisitärklis ja sega läbi. Aseta külmikusse.

- Rösti seesamiseemned ahjus mõni minut.

- Koori ja purusta küüslauk. Riivi ingver. Kuumuta potis õli ning prae küüslauk ja ingver kergelt läbi.

- Lisa potti sojakaste, tärklis, suhkur, puljong ja röstitud seesamiseemned. Sega korralikult ja keeda aeg-ajalt segades keskmisel kuumusel 5 minutit.

- Samal ajal kuumuta pann õliga ja prae selles kana kuldpruuniks (5-8 minutit).

- Lisa kana kastmele ja keeda veelkord keskmisel kuumusel 5 minutit või kuni kana on täielikult valmis.

- Serveeri riisiga. 

Kommentaarid