Marineerimiseks sobivad värsked, keedetud või praetud kalad.
Selleks sobivad kõik kalad. Ettevalmistatud kala reastatakse kaussi
või purki, iga kihi vahele tõstetakse keedetud jahutatud marinaadi.
Marinaad peab ulatuma 2-3cm üle kalade. Kalad imbuvad marinaadiga
läbi 2-3 päevaga.
Külmas kohas säilivad kinnised purgid 2-3 nädalat.
HELE MARINAAD
2 klaasi lauaäädikat (2-3%)
1 porgand
1 sibul
1 petersell
5 tera pipart
1 loorberileht
1,5 tl soola
1,5 tl suhkrut
sinepit, õli
Porgand, sibul puhasta ja lõika õhukesteks ümarateks ketasteks. Keeda vähese veega
peaaegu pehmeks. Lisa äädikas, petersell, pipar, loorber ja maitseained. Lase segul
veelkord keema tõusta. Jahuta.
Selleks sobivad kõik kalad. Ettevalmistatud kala reastatakse kaussi
või purki, iga kihi vahele tõstetakse keedetud jahutatud marinaadi.
Marinaad peab ulatuma 2-3cm üle kalade. Kalad imbuvad marinaadiga
läbi 2-3 päevaga.
Külmas kohas säilivad kinnised purgid 2-3 nädalat.
HELE MARINAAD
2 klaasi lauaäädikat (2-3%)
1 porgand
1 sibul
1 petersell
5 tera pipart
1 loorberileht
1,5 tl soola
1,5 tl suhkrut
sinepit, õli
Porgand, sibul puhasta ja lõika õhukesteks ümarateks ketasteks. Keeda vähese veega
peaaegu pehmeks. Lisa äädikas, petersell, pipar, loorber ja maitseained. Lase segul
veelkord keema tõusta. Jahuta.
Kommentaarid