KEEL TARRENDIS

1 kg keelt (u. 1 veisekeel või 2 sea keelt)
1 sibul
1 porgand
1 klaas herneid (konservherned)
2 muna
värsket- või hapukurki
25g zelatiini
petersell
sool, pipar

Keel pane keema külma veega. Riisu tekkinud vaht. Lisa sool, pipar, hakitud sibul, petersell.
Keeda keel pehmeks.

 Keeda munad.

Kui keel on pehme tõsta see välja jahtuma. Eemalda kile ja lõika keel õhukesteks viiludeks.

Keeduleen kurnatakse ja vajadusel maitsestatakse.
U. 3 klaasitäit pannakse uuesti keema.

Leota želatiini külmas vees, seejärel kuumuta želatiin ja lisa leemele pidevalt segades. Võta leem pliidilt ning jahuta veidi maha. Aeg-ajalt sega.

Viilutatud keel aseta vaagnale, lisa sinna herneid, petersellilehti, keedetud muna sektorid ja kurgiviilud. Vala leemega üle.
Aseta külma tarretuma.

Kommentaarid