VÄIKESED LIHAPIRUKAD (pärmitaignast)













Pildil hakkliha-singi täidis.






Valmista pärmitaigen.

TÄIDIS:
400g hakkliha
1 sibul
1 küüslaugu küüs
1 muna
sool, pipar, hakkliha maitseaine (itaaliapärane)
0,5dl riisi

MÄÄRIMISEKS:
1 muna
piima
seesamiseemneid soovi korral


Keeda riis pehmeks.
Prae hakkliha. Lisa ka hakitud sibul, purustatud küüslauk, muna  ning maitsesta. Lisa veidike vett ja lase kaane all veidike haududa. See teeb hakkliha pehmemaks.Lisa riis. Soovi korral purusta köögikombainis või saumiksriga segu veidi peenemaks.
Rulli taigen lahti ja lõika pikad ribad (laius u. 10cm) ning aseta täidis taigna keskele. Rulli kokku ning lõika noaga u. 3cm laiused pirukad. Aseta ahjuplaadile. Pintselda üle munaõpiima seguga ja puista üle seesamiseemnetega.
Küpseta 180C juures kuni pirukad on kuldpruunid.

Kommentaarid