MUSTIKA-HAPUKOOREKOOK















(20cm-se läbimõõduga koogivorm)

Taigen:
60g võid
0,5dl suhkrut
1 muna
1.3dl nisujahu
1tl vanillisuhkrut
1tl küpsetuspulbrit

Kate:
3dl mustikaid
3dl hapukoort
0,5dl suhkrut
1tl vanillisuhkrut
1 muna

Sega omavahel jahu, vanillisuhkur ja küpsetuspulber. Lisa ka kõik ülejäänud ained ja
sega ühtlaseks massiks. Suru taigen märgade kätega vormi nii, et ka ääred oleksid u. 2cm
ulatuses kaetud.

Puista taignale mustikad (kui sügavkülmutatud marju kasutad sega need ennem tärklisega). Sega kokku kõik
ülejäänud katte komponendid ning vala mustikate peale.
Küpseta 200C u. 20-30 minutit.

Kommentaarid

Unknown ütles …
Tänan retsepti eest! Asendasin küll hapukoore enamuses kohupiimapastaga, kuid kook sai väga maitsev! Mul oli kunagi sarnane koogiretsept, kuid kaotasin selle ära. Seega oli rõõm, kui sinu postituse googeldades tabasin!