VORSTI-RIISI ROOG







300g suitsuvorsti
100g peekonit
1 sibul
2 küüslauguküünt
2 tomatit
1 väike punane paprika
0,5 dl tomatipastat (mina eelistan tomati-chillipastat)
1-2 kotti riisi
4 dl vett
1 kostilja puljongikuubik
1-2 dl külmutatud herneid
soola, pipart
õli

Mina valmistan seda wok-pannil.
Olenevalt peekoni rasvasusest kuumuta pannil õli. Pruunista selles tükeldatud peekon, lisa ka  tükeldatud vorst ja pruunista veel mõni minut. Tõsta pannilt. Jahuta pannile jäänud rasv veidi maha ja lisa seejärel veidike vett ja pane pann uuesti tulele. Hauta selles tükeldatud sibul ja küüslauk.Lisa ka tükeldatud paprika, tomat, pipar ja kuumuta mõni minut. Nüüd lisa vesi, puljongikuubik, tomatipasta, riis pipar, sool ja hauta tasasel kuumusel (aeg ajalt segades) seni, kuni riis on pehme. Vajadusel lisa juurde veel veidi vett. Viimasena lisa juurde külmutatud herned ja vorsti-peekoni segu ja kuumuta mõni minut.

Kommentaarid