1 dl oliiviõli
1 peenestatud sibul
2 purustatud küüslauguküünt
1,5 dl külmutatud herneid
2 dl külmutatud aedube
2 dl artišokke
2 dl riisi
4 dl vett
1/2 tl safranit
1 purk purustatud tomateid
1 tl kuivatatud oreganot
1 tl kuivatatud tüümiani
2 sl värsket basiilikut (peenestatud)
sojakastet
pipart
poole sidruni mahl.
Kuumuta õli suures potis, lisa sibul ja küüslauk, kuumuta 5 minutit. Lisa juurviljad, sega hästi ja kuumuta nõrgal tulel veel 5 minutit. Aja vesi eraldi nõus keema. Lisa kuiv riis juurviljale, sega ja lase haududa 3-4 minutit. Ära pruunista! Nüüd lisa keev vesi koos tomatite ja ürtidega. (Kui soovid ilusat kollast riisi, sega enne kuuma vette safrani.) Lase kõik keema ja hauta kaaneta potis 35-45 minutit. Vahetevahel sega, lisa vett, kui vaja. Vahetult enne valmimist lisa sojakastet, pipart ja sidrunimahla.
Kommentaarid