Toidunimetusena on Viini snitsel Austrias
patenditud ja seda tohib kasutada ainult vasikaliharoa kohta. Tavaliselt on
Viini snitsli retseptides märgitud toormeks lihtsalt pehme vasikaliha. See
tähendab, et kasutada saab välisfileed jm. Pehmet liha, näiteks praetükki, mis
on lõigatud tagaosast või abatükist. Liha valikul peab jälgima, et sellest
annaks lõigata ristikiudu paraja suurusega lõike.
5 portsionit
600g pehmet
vasikaliha
Panerimiseks:
0,5dl nisujahu
2 muna
1,5dl riivsaia
1 tl soola
Praadimiseks:
Võid
Õli
Serveerimiseks:
5 sidruniviilu või
–sektorit
5 kilu-või
anzoovisefileed
kappareid
praekartuleid
peterselli
Puhasta liha kelmetest.
Lõika viieks u. 1cm paksuseks viiluks. Klopi toidukile vahel lõike lihahaamriga
õhemaks ja suuremaks. Anna ovaalne kuju ja jälgi, et lihatükk saaks ühtlase
paksusega. Võta kolm taldrikut. Esimesele aseta 0,5tl soolaga segatud jahu,
teisele lahtiklopitud muna, kolmandale ülejäänud soolaga segatud riivsai.
Paneeri lihatükid
kõigepealt jahus, siis munas ja lõpuks riivsaias. Et paneering jääks lihast ühe
kahvliharu jagu eemale hoidma, tuleks praadida kohe. Kui on soov, et snitslil
oleks paneering tihedalt ümber, lasejahu , muna ja riivsaiaga kokku tehtud
lihatükkidel seista üksteise kõrvale (mitte üksteise otsa!) laotuna pool tundi
kuni tund. Kuumuta pannil võrdsetes kogustes võid ja õli. Rasvainet peaks kokku
olema nii, et lihatükk on poolenisti selle sees. Prae mõlemalt küljelt
keskmisel kuumusel 3-4 minutit.
Tõsta liha kohe pannilt taldrikule, serveerimisel lisa
igale snitslile sidruniviil, kilu ja kapparid. Lisandiks sobivad hästi
praekartul peterselliga.
Kommentaarid