VIINI SNITSEL (Wiener Schnitzel)



Toidunimetusena on Viini snitsel Austrias patenditud ja seda tohib kasutada ainult vasikaliharoa kohta. Tavaliselt on Viini snitsli retseptides märgitud toormeks lihtsalt pehme vasikaliha. See tähendab, et kasutada saab välisfileed jm. Pehmet liha, näiteks praetükki, mis on lõigatud tagaosast või abatükist. Liha valikul peab jälgima, et sellest annaks lõigata ristikiudu paraja suurusega lõike.

5 portsionit

600g pehmet vasikaliha

Panerimiseks:
0,5dl nisujahu
2 muna
1,5dl riivsaia
1 tl soola

Praadimiseks:
Võid
Õli

Serveerimiseks:
5 sidruniviilu või –sektorit
5 kilu-või anzoovisefileed
kappareid
praekartuleid
peterselli

Puhasta liha kelmetest. Lõika viieks u. 1cm paksuseks viiluks. Klopi toidukile vahel lõike lihahaamriga õhemaks ja suuremaks. Anna ovaalne kuju ja jälgi, et lihatükk saaks ühtlase paksusega. Võta kolm taldrikut. Esimesele aseta 0,5tl soolaga segatud jahu, teisele lahtiklopitud muna, kolmandale ülejäänud soolaga segatud riivsai.
Paneeri lihatükid kõigepealt jahus, siis munas ja lõpuks riivsaias. Et paneering jääks lihast ühe kahvliharu jagu eemale hoidma, tuleks praadida kohe. Kui on soov, et snitslil oleks paneering tihedalt ümber, lasejahu , muna ja riivsaiaga kokku tehtud lihatükkidel seista üksteise kõrvale (mitte üksteise otsa!) laotuna pool tundi kuni tund. Kuumuta pannil võrdsetes kogustes võid ja õli. Rasvainet peaks kokku olema nii, et lihatükk on poolenisti selle sees. Prae mõlemalt küljelt keskmisel kuumusel 3-4 minutit.
Tõsta liha kohe pannilt taldrikule, serveerimisel lisa igale snitslile sidruniviil, kilu ja kapparid. Lisandiks sobivad hästi praekartul peterselliga.

Kommentaarid