Taigen:
750g nisujahu
1kl suhkrut
200g võid
2 muna
50g pärmi
¾ kl vett
sools
Suhkrut pealepuistamiseks.
Valmista võrdlemisi kõva pärmitaigen. Lase taignal
korralikult kerkida (taigent 2-3 korda alla sõtkudes).
Rulli lauale, lõika 2cm laiused ja 15cm pikkused
taignaribad, rulli need käte vahel ümaraks ja keera kringlikujuliselt kokku
(joon.53). Aseta küpsetusplaadile ning lase kerkida. Määri pealt munaga, kasta
pealmine pind suhkrusse ja pane tagasi küpsetusplaadile. Küpseta 200°C juures,
et suhkur pealt liiga tulises ahjus kõrbema ei hakkaks.
Suhkrukringel on lihtne sai, mis sobib hästi
kergeks eineks tee juurde. Retseptis on taigna kõvadust arvestaes pärmi poole
rohkem kui tavaliselt, mistõttu tuleb taigent hästi kerkida lasta ja 2-3 korda
alla sõtkuda, et pärmseened hästi areneksid.
Kommentaarid