SIDRUNIKALKUN KAUNVILJASALATI JA KODUJUUSTUGA

-->
4-6 portsionit

Sidrunikalkun:
700g kalkunikintsuliha
soola
pipart
õli
1 sidrun

Roheline kaunviljasalat:
400g külmutatud kaunvilju
 (rohelisi herneid, aedoakaunad, suhkruhernekaunad)
soola
2 spl oliiviõli
2 spl valgeveiniäädikat
1 küüslauguküüs
40g kuivatatud jõhvikaid
50g India pähkleid

Petersellikodujuust:
400g kodujuustu
peitäis värsket hakitud peterselli
soola

Lõika kalkuniliha 6x4cm tükkideks, maitsesta soola
ja pipraga. Määri ahjuvorm õliga. Aseta kalkunitükid
vormi. Viiluta sidrun ka laota viilud kalkunile.
Küpseta 200C juures 40minutit.
Salatiks keeda külmutatud kaunviljad vähese soolaga
maitsestatud vees 5 minutit. Nõruta.
Sega kastmeks oliiviõli ja veiniäädikas. Lisa kaste
kaunviljadele. Lisa ka purustatud või väga peeneks
hakitud küüslauk, jõhvikad ja kuival pannil kergelt
röstitud pähklid. Sega õrnalt läbi.
Sega kodujuustusse petersell, maitsesta soola ja pipraga.
Serveeri  kalkuni ja kaunviljasalati lisandiks.

Kommentaarid