Taigen:
800g nisujahu
1kl suhkrut
150g võid
25g pärmi
2kl piima
soola
safranit
Rullimiseks:
3spl nisujahu
Määrimiseks:
1 muna
Enne kasutamist leota safranit kuumas piimas ja
kurna. Safranipiim lisa taignale.
Valmista eelkergitusega pärmitaigen Soojenda piim
ning vala kaussi, lisa pärm ja veidi suhkrut. Sega puulusikaga segades sisse
jahu. Puista taignale õhuke kiht jahu, kata rätiga ja lase soojas kohas 3-4
tundi kerkida.
Aktiivne käärimisprotsess algab 30-40 minuti
pärast. Taigna pinnale tekivad ühtlased praod, taigen läheb kummi ja tuleb nõu
seinte küljest lahti. Eelkergituse valmidus määratakse taigna välimuse järgi.
Käärimisprotsess aeglustub silmnähtavalt ja taigen hakkab alla vajuma. Kerkinud
taignale lisa veega segatud ülejäänud sool ja suhkur ning munad. Lõpuks sega
taignasse toasoe või. Taigna temperatuur peab olema 29-32°C.
Lase taignal uuesti kerkida, sõtkudes seda kaks
kuni kolm korda alla.
Vormi 25 kuklikujulist saia ning lase neil
küpsetusplaadil kerkida. Määri munaga ning küpseta 200-220°C juures
kuldpruuniks.
Sai peab olema kerge, tihedalt poorne, saiasisu
safranist kollane.
Kommentaarid