Põhi:
100g võid
100g tumedat
sokolaadi (nt.Bitter)
2 muna
100g suhkrut
1tl
küpsetuspulbrit
100g nisujahu
Kreem:
90g riivleiba
50g suhkrut
0,5tl kaneeli
1tl
vanillisuhkrut
200ml 35%-list
koort
400g
maitsestamata kohupiimapastat
Vahele:
Õunamoosi või
õuna-jõhvikamoosi
Glasuuriks:
200g tumedat
sokolaadi
50g võid
Kaunistuseks:
Valget sokolaadi
Sulata väikeses
potis madalal kuumusel või ja sokolaad, lase veidi jahtuda.
Vahusta munad
suhkruga, sega juurde küpsetuspulbriga segatud jahu. Lisa hulka sokolaadi-või segu.
Sega tainas ühtlaseks. Määri võiga ja puist üle kakaopulbri või jahuga
keskmise suurusega ristkülikukujuline või ovaalne koogivorm ja kalla tainas
sisse. Küpseta 180C juures 20-30minutit, kuni koogi keskele torgatud puutikk
kuivaks jääb.
Jahuta põhi ja
lõika kaheks kihiks. Määri nende vahele õunamoos. Vajadusel lõika tordipõhi
ovaalseks, nii et see meenutaks põrandaleiba. Tõsta tordialusele.
Täidise jaoks
sega riivleib 1 spl suhkruga ja rösti kuival kuumal pannil mõni minut. Sega
riivleiva hulka kaneel ja jahuta. Vahusta koor ülejäänud suhkru ja
vanillisuhkruga ning sega hulka kohupiimapasta. Seejärel lisa
kohupiima-vahukooresegule jahtunud riivleib. Tõsta valmis kreem 15-20 minutiks
külmkappi tahenema.
Määri tahenenud
kreem koogile nii, et see jääks pealt kumera pätsi kujuga.
Glasuuri jaoks
sulata potis või, lisa sokolaad ja sega, kuni sokolaad on sulanud. Jahuta.
Määri glasuur ettevaatlikult koogile, nii et ka küljed oleksid kaetud. Tõsta
külmkappi kuni järgmise päevani. Kaunista sulatatud valge sokolaadiga,
joonistades sellest näiteks viljapead.
(autor Kaare Kangru)
Kommentaarid