Taigen:
700g nisujahu
¾ kl suhkrut
125g võid
2 muna
25g pärmi
1kl piima
150g rosinaid
soola
3spl jahu rullimiseks
1 muna määrimiseks
Valmista eelkergitusega pärmitaigen. Soojenda piim ning vala kaussi, lisa
pärm ja veidi suhkrut. Sega puulusikaga segades sisse jahu. Puista taignale
õhuke kiht jahu, kata rätiga ja lase soojas kohas 3-4 tundi kerkida.
Aktiivne käärimisprotsess algab 30-40 minuti
pärast. Taigna pinnale tekivad ühtlased praod, taigen läheb kummi ja tuleb nõu
seinte küljest lahti. Eelkergituse valmidus määratakse taigna välimuse järgi.
Käärimisprotsess aeglustub silmnähtavalt ja taigen hakkab alla vajuma. Kerkinud
taignale lisa veega segatud ülejäänud sool ja suhkur ning munad ja rosinad.
Lõpuks sega taignasse toasoe või. Taigna temperatuur peab olema 29-32°C.
Lase taignal uuesti kerkida, sõtkudes seda kaks
korda alla.
Pärast taigna kerkimist vormi 25 kuklit. Lase
küpsetusplaadil kerkida. Määri munaga ja küpseta.
Kommentaarid