KOHUPIIMAPALLID (1984.a.)


Taigen:
150g nisujahu
250g kohupiima
3 muna
3-4spl suhkrut
söögisoodat
soola
vanilli
300-400g taimeõli või rasva praadimiseks
tuhksuhkrut pealeraputamiseks.

Kohupiim hõõru ühtlaseks massiks või hõõru läbi sõela, et tükke sees ei oleks. Lisa suhkur, munad, sool, sooda ja vanill. Sega kergelt puulusikaga ühtlaseks massiks. Kõige viimasena sega sisse jahu (olenevalt munade suurusest ja kohupiima niiskusest võib jahu kogus pisut kõikuda). Taigen peab olema mõõdukalt pehme, et seda rasva kastetud teelusikaga ilusaks palliks saab vormida. Vormitud pallike lase kohe tulisesse rasvasse. Keedunõuks on otstarbekas valida paksu põhja ja väikese läbimõõduga kastrul, siis on praadimiseks vähem rasva vaja. Soovitav on korraga keedunõusse lasta nii mitu kohupiimapalli, et nad kerkinult peale tõustes vabalt rasvas ujuvad. sel juhul keeravad pallid ise teise külje, kui alumine pool küps on ja pealmisest kergemaks jääb.
Prae kuldkollaseks, serveerimisel puista üle tuhksuhkruga.

Kommentaarid