KOHUPIIMAKORBID 25tk (1984.a.)

Taigen:
450g nisujahu
4spl suhkrut
80g margariini või võid
25g pärmi
¾-1 kl vett või piima
soola

3spl jahu rullimiseks
1 muna määrimiseks

Kohupiimatäidis:
3spl nisujahu
½ kl suhkrut
25g võid
2 muna
500g kohupiima

Hõõru kohupiim peeneks või suru läbi sõela. Lisa ülejäänud täidise koostisosad ja sega ühtlaseks massiks.
Valmista pehme konsistentsiga pärmitaigen. Soojenda piim ning vala kaussi, lisa pärm ja veidi suhkrut. Sega puulusikaga segades sisse jahu. Puista taignale õhuke kiht jahu, kata rätiga ja lase soojas kohas 3-4 tundi kerkida.
Aktiivne käärimisprotsess algab 30-40 minuti pärast. Taigna pinnale tekivad ühtlased praod, taigen läheb kummi ja tuleb nõu seinte küljest lahti. Eelkergituse valmidus määratakse taigna välimuse järgi. Käärimisprotsess aeglustub silmnähtavalt ja taigen hakkab alla vajuma. Kerkinud taignale lisa veega segatud ülejäänud sool ja suhkur ning lõpuks sega taignasse toasoe või. Taigna temperatuur peab olema 29-32°C.
Lase taignal uuesti kerkida, sõtkudes seda kaks korda alla

Kerkinud taignast vormi 25 ühesuurust kukklit. Lase küpsetuspannil kerkida ja vajuta siis väiksema puust pudrunuia otsaga või teeklaasi põhjaga kukli keskele lohk. Lohku pane kohupiimatäidis, määri kuklid pealt munaga ja küpseta (joon55.).

Kommentaarid