Koori hoolikalt suured valged kartulid ning pese
korralikult läbi. Vala puhas veeanum poolenisti külma vett täis ning riivi
kartulid niimoodi sinna sisse, et nad kohe vette satuksid, muidu läheb see
pruuniks. Kui kogu kartul on riivitud vala anumasse vett juurde, sega hoolikalt
läbi ning vala kartul koos vedelikuga sõreda valge linase koti sisse. Lase
vedelik teise anumasse nõrguda, kuni järgi jääb vaid kuivemapoolne riivitus
kartul. Lase nõrgunud vedelikul nii kaua seista, kuni kartulijahu põhja vajub. Vala
siis vedelik ettevaatlikult pealt ära ning vala uus vesi peale. Sega ning lase
jahul uuesti põhja vajuda. Pese jahu
seni, kuni see on täiesti lumivalge.
Vala vesi jällegi ära ning aseta jahu valge riidega
tuulevaiksesse ning kuiva kohta seisma. Kui tärklis on täiesti kuiv, aseta
klaaspurkidesse ning kata pealt paberiga.
Kommentaarid