KAMATORT POHLADEGA



Meie oma metsade pohlad ei lase koogil liiga magusaks muutuda ja näevad erkpunaste pärlitena imeilusad välja. Rahvuslik tort kaunistab igat pidulauda.

170g kaeraküpsiseid
80g võid
200ml 35%-list koort
2dl suhkrut
500g maitsestamata jogurtit
3spl kamajahu
2,5dl (150g) külmutatud pohli
10 zelatiinilehte
80g kamasokolaadi

Purusta küpsised peeneks puruks. Sulata või ning sega see küpsisepuruga. Kata 23cm lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga. Vajuta saadud segu tihedalt ja ühtlaselt vormi põhja. Vahusta koor 1dl suhkruga. Sega maitsestamata jogurt ülejäänud 1dl suhkru ja kamajahuga. Lisa vahukoor ja kõige lõpuks 1,5dl pohli (eelnevalt sulatada pole vaja). Leota zelatiinilehti 10min külmas vees. Pigista käe vahel kuivaks ja lahusta 4 spl kuumas vees. Nirista zelatiin pidevalt segades täidisesse.

Vala täidis koogipõhjale. Lase külmkapis vähemalt neli tundi tarduda. Eemalda tort ettevaatlikult vormist. Kaunist  riivitud kamasokolaadi ja 1dl sulatatud pohladega.

Kommentaarid