Meie oma metsade
pohlad ei lase koogil liiga magusaks muutuda ja näevad erkpunaste pärlitena
imeilusad välja. Rahvuslik tort kaunistab igat pidulauda.
170g
kaeraküpsiseid
80g võid
200ml 35%-list
koort
2dl suhkrut
500g maitsestamata
jogurtit
3spl kamajahu
2,5dl (150g)
külmutatud pohli
10 zelatiinilehte
80g kamasokolaadi
Purusta küpsised
peeneks puruks. Sulata või ning sega see küpsisepuruga. Kata 23cm lahtikäiva
koogivormi põhi küpsetuspaberiga. Vajuta saadud segu tihedalt ja ühtlaselt
vormi põhja. Vahusta koor 1dl suhkruga. Sega maitsestamata jogurt ülejäänud 1dl
suhkru ja kamajahuga. Lisa vahukoor ja kõige lõpuks 1,5dl pohli (eelnevalt
sulatada pole vaja). Leota zelatiinilehti 10min külmas vees. Pigista käe vahel
kuivaks ja lahusta 4 spl kuumas vees. Nirista zelatiin pidevalt segades
täidisesse.
Vala täidis
koogipõhjale. Lase külmkapis vähemalt neli tundi tarduda. Eemalda tort
ettevaatlikult vormist. Kaunist
riivitud kamasokolaadi ja 1dl sulatatud pohladega.
Kommentaarid