-->
Frittata on Itaaliapärane kohev ja toekas
ahjuomlett.
Tavaliselt küpsetatakse roog (raud)pannil,
mis sobib
Kasutamiseks esialgu pliidil ja siis ahjus.
Võib küpsetada ka ümaral ahjuvormil algusest
lõpuni ahjus.
4-6 portsionit
200g küpsetatud
kalkuniliha
6 muna
100g keedetud
kaunvilju
200g peterselliga
maitsestatud kodujuustu
100ml 10%-list
kohvikoort
soola
pipart
Panni määrimiseks:
Õli või võid
Lõika kalkuniliha
väikesteks tükkideks. Vahusta
kergelt munad ja
lisa munavahule kõik ülejäänud
ained ning sega
ühtlaseks.
Määri pann või
ahjuvorm hoolikalt rasvainega, vala
sisse
frittatasegu. Küpseta keskmisel kuumusel (180C), kuni
munasegu on
altpoolt ja äärtest hüübinud, keskelt ja
pealt veel vedel
(u.30minutit).
Tõsta pann 220C
–ni soojenenud ahju, võimalusel
kasuta
ülaltkuumust. Küpseta 10 minutit, kuni
munasegu on läbi
küpsenud ja roog pealt kuldne
Kommentaarid