KALKUNI- KÖÖGIVILJAFRITTATA KODUJUUSTUGA

-->

Frittata on Itaaliapärane kohev ja toekas ahjuomlett.
Tavaliselt küpsetatakse roog (raud)pannil, mis sobib
Kasutamiseks esialgu pliidil ja siis ahjus.
Võib küpsetada ka ümaral ahjuvormil algusest lõpuni ahjus.

4-6 portsionit

200g küpsetatud kalkuniliha
6 muna
100g keedetud kaunvilju
200g peterselliga maitsestatud kodujuustu
100ml 10%-list kohvikoort
soola
pipart

Panni määrimiseks:
Õli või võid

Lõika kalkuniliha väikesteks tükkideks. Vahusta
kergelt munad ja lisa munavahule kõik ülejäänud
ained ning sega ühtlaseks.
Määri pann või ahjuvorm hoolikalt rasvainega, vala
sisse frittatasegu. Küpseta keskmisel kuumusel (180C), kuni
munasegu on altpoolt ja äärtest hüübinud, keskelt ja
pealt veel vedel (u.30minutit).
Tõsta pann 220C –ni soojenenud ahju, võimalusel
kasuta ülaltkuumust. Küpseta 10 minutit, kuni
munasegu on läbi küpsenud ja roog pealt kuldne

Kommentaarid