-->
1 ühekilone kala
(nt.tursk, merelest, meriahven, koha v forell)
1 tl jämedat
meresoola
2spl riivitud
ingverijuurt
3 spl peenelt
hakitud talisibulat või rohelise sibula valget osa
2 spl sojakastet
1 spl maapähkliõli
2tl seesamiõli
värsket koriandrit
Patsuta sisikonnast
puhastatud kala köögipaberiga kuivaks.
Hõõru soolaga sisse. Aseta kala suurde ahjuvormi, see
omakorda veel suuremale ahjupannile. Puista peale riivitud ingver. Kalla
alumisele ahjuplaadile nii palju keeva vett, et ahjuvorm oleks poolenisti vees.
Kata ahjuvorm ja pann üleni fooliumiga, suru servad kinni. Küpseta 200 kraadise
ahju keskosas 30-35 minutit, kuni kala on fooliumi all tekkinud aurus küpsenud.
Puista kalale hakitud sibul, nirista peale sojakaste. Kuumuta maapähkli-ja
seesamiõli väikeses potis, nirista kalale. Riputa peale koriander ja serveeri.
Kommentaarid