AURUTATUD KALA KANTONI STIILIS

-->
1 ühekilone kala (nt.tursk, merelest, meriahven, koha v forell)
1 tl jämedat meresoola
2spl riivitud ingverijuurt
3 spl peenelt hakitud talisibulat või rohelise sibula valget osa
2 spl sojakastet
1 spl maapähkliõli
2tl seesamiõli
värsket koriandrit

Patsuta sisikonnast puhastatud kala köögipaberiga kuivaks.
Hõõru soolaga sisse. Aseta kala suurde ahjuvormi, see omakorda veel suuremale ahjupannile. Puista peale riivitud ingver. Kalla alumisele ahjuplaadile nii palju keeva vett, et ahjuvorm oleks poolenisti vees. Kata ahjuvorm ja pann üleni fooliumiga, suru servad kinni. Küpseta 200 kraadise ahju keskosas 30-35 minutit, kuni kala on fooliumi all tekkinud aurus küpsenud. Puista kalale hakitud sibul, nirista peale sojakaste. Kuumuta maapähkli-ja seesamiõli väikeses potis, nirista kalale. Riputa peale koriander ja serveeri.

Kommentaarid