VÕIBISKVIIT (0,5kg) (1984.a.)



100g võid
½ kl suhkrut
2-3 muna
1kl jahu
½ tl söögisoodat

ESIMENE VALMISTUSVIIS
Vahusta või koos ¾ suhkruga. Lisa ükshaaval
munakollased. teises nõus vahusta munavalged
ülejäänud ¼ suhkruga tihedaks vahuks. Lisa või-
munasegule munavalgest. Sega sisse ka koos
soodaga segatud jahu ja lõpuks ülejäänud munavalge.
Küpseta 180-200°C juures.
TEINE VALMISTUSVIIS
Toasoe või vahusta 5-10 minutit koos jahuga. Eralda
munakollased –valgest ja vahusta koos ¾ suhkruga,
munavalged vahusta ülejäänud ¼ suhkruga. Siis
sega kõik kolm vahtu (munavalge kõige viimasena) kokku.


Küpsetatakse vormides, mida on soovitav eelnevalt
võitada ja jahuga üle puistata. Võibiskviidist võib
valmistada koogi-ja tordipõhju, väikeseid küpsiseid.
Tänu võile on taigen mure ja hea. Temast kookide
kokkupanemisel võib kasutada džemme, keediseid,
vähem võikreeme.

Kommentaarid