TÄIDETUD SEALIHARULAAD (1984.a.)



1kg sea küljeliha
soola, pipart
maitsetaimi
100g musti ploome
100g kuivatatud õunu
maitseaineid

Lõika sea küljelihalt kamar õhukeselt maha.
Paksem lihatükk, lõika kaheks õhukeseks
kokkurullitavaks tükiks.  Puista lihale peale
soola ja pipart ning kividest puhastatud ploomid
ja õunad. Rulli liha tihedalt kokku, seo nööriga
ja keeda soola ning maitseainetega vees 1¼ tundi.
Lase vajutise all jahtuda.

Puuviljade asemel võib rulaadi panna ka
viinereid või parajaks piklikuks tükiks
lõigatud keeduvorsti.
Täidiseks võib panna ka:
 2-3 kõvaks keedetud muna,
1 sibul,
1 porgand,
 1 petersell või seller,
maitserohelist (pune, meliss jt.)
Haki muna, teised toiduained haki või riivi ja
jaota lihale. Lisa sool, pipar ja maitseroheline.

Kommentaarid