TÄIDETUD ÕUNAD (1980.a.)



8 suurt haput õuna
½ kl vett või õunamahla

Täidis1:
2 spl pohla või jõhvikakeedist

Täidis2:
2 spl suhkrut või mett
1tl kaneeli

Täidis3:
1spl võid
2spl rosinaid
1tl pähkleid

Täidis4:
1spl hapukoort
2spl suhkrut
kaneeli, nelki

Täidis5:
1spl võid
3spl sõstramarmelaadi

Täidis6:

2spl vaarikakeedist
1spl hakitud pähkleid

Täidis6:
1spl veini või rummi
2spl rosinaid
3 mandlit

Täidis7:
2spl kohupiima
1tl suhkrut
1tl pähkleid

Täidis8:
4spl keedisest võetud kirsse
tuhksuhkrut

Täidis9:
1munakollane
1tl suhkrut
1spl kaerahelbeid

Pestud õuntel eemalda õunapuuri või noaga
südamik, nii et põhi jääb alla. Aseta õunad äärisega
pannile või vormi ning täida meelepärase täidisega.
Õunte ümber vala vett või õunamahla.
Küpseta keskmise kuumusega (180°C) ahjus , kuni
õunad on pehmed, kuid mitte lagunenud- u.20minutit.
Süüakse kuumalt või jahtunult.
Lisandiks võib juurde pakkuda vahukoort,
vanillikastet või jäätist.

Kommentaarid