MARINEERITUD INGVERIKÕRVITS



2 kg tükeldatud kõrvitsat
1tl jämedat soola
2l vett

Marinaad:
1l vett
200-400g suhkrut
10 tera vürtsi
10 tera nelki
1-2spl jahvatatud ingverit
tükk kaneelikoort
2-3spl 30% äädikat
½ tl jämedat soola

Pane kõrvitsatükid 10-12 tunniks külma soolvette.
Keeda veest ja maitseainetest marinaadivedelik,
viimasena lisa äädikas. Kuumuta kõrvitsatükke
marinaadis kihthaaval. Kui tükid hakkavad
muutuma klaasjaks, tõsta need sõela või vahukulbi
abil kiiresti purkidesse. Lase vedelikul uuesti
keema tõusta ja tõsta sinna järgmine kiht
kõrvitsatükke.  Kui kõrvits on selliselt läbi
kuumutatud, keeda marinaadi veel 2-3 minutit
ja vajadusel maitsesta täiendavalt. Vala marinaad
purkidesse ja sule need kiiresti õhukindlalt.

Kommentaarid