MAKSAPASTEET



500g vasika-, veise-, lamba- või seamaksa
150-200g pekki
1 sibul või porrulauk
1 porgand
1 petersell või tükike sellerit
soola, pipart
muskaati või punet
1 kl puljongit või vett
100-150g võid
sidrunimahla või äädikat
(veini või konjakit)

Leota maksa mõned tunnid külmas vees või piimas,
muidu on see mõrkjas. Eemalda suuremad sooned
ja kelmed. Viiluta pekk ja prae see hautamisnõu
põhjas. Lisa ka hakitud maitseviljad, sega ja hauta
poolpehmeks. Lisa ka makstükid, pruunista kergelt.
Vala peale puljong ja hauta kaane all, kuni toiduained
on pehmed. Sool ja vürtsid lisa umbes poole
keetmise ajal.  Pehmeks hautatud maks lase
2-3 korda läbi hakklihamasina (või tarvitatakse
peent sõela), sega hulka vahustatud või ja klopi
üheskoos heledaks vahuks. Maitsesta sidrunimahla
või äädikaga, soovi korral ka veini või konjakiga.

Kommentaarid