KÜPSETATUD PASTEET (1984.a.)


500g maksa
250g suitsupekki või –ribi
2 sibulat
2 muna
soola, pipart
tüümiani
majoraani
punet
ingverit
1kl hapukoort
2spl jahu
vormi vooderdamiseks õhukesi pekiviile

Aja maks, pekk ja sibulad kaks korda läbi hakkliha-
masina, klopi hulka munad, maitseained, jahu ja
koor. Vooderda kandiline vorm pekiviiludega
ning tõsta segu vormi. Kata pealt fooliumi või
küpsetuspaberiga. Aseta vorm veega täidetud
madalasse keedunõusse või äärisega pannile.
Vesi peaks ulatuma sama kõrgele, kui on pasteet
vormis.  Küpseta 140-150°C juures 1½ tundi.
Lase pasteet vormis jahtuda ning siis kummuta
vaagnale ja lõigatakse viiludeks.
Kaunista hapukurgi-, tomati-, sidruni-ja
kaunpipralõikudega.

Kommentaarid