KÕRVITSAST JÕULUMAIUS



1 kõrvits
suhkur
vesi
sidrunihape
maitseaineid (koriander, meliss, piparmünt,
apelsini-ja sidrunikoor, ingver, nelk, kaneel, vanilliin)

Koori kõrvits ja lõika ribadeks. ülejäänud koostisosadest
keeda siirup. Kõrvitsatükid (väike kogus korraga)
kuumuta siirupis ja tõsta välja jahtuma. Korda sama
tegevust veel kahel päeval kuumutades sama
siirupit uuesti üles ja keetes kõrvitsat selles.
Viimasel korral peale keetmist tõsta jälle
kõrvitsaribad siirupist välja, jahuta maha ja
tahenda ning keera jämedas suhkrus. Aseta
küpsetuspaberile ja kuivata õhurikkas kohas.
Säilita paberiga kaetud purgis.

Järelejäänud siirupit võib säilitada pudelis ning
tarvitada magustoitude valmistamisel.

Kommentaarid