KANAMAKSAPASTEET (1984.a.)



500g kanamaksa
350g võid (sellest osa võib olla kanarasv)
1 suur sibul või porrulauk
soola, pipart
½ kl kanapuljongit
1spl konjakit
sidruniviile

Tükelda kanamaks ja hauta koos osa võiga või
kanarasvaga, lisa hakitud sibul ning kuumuta
üheskoos, kuni sibul muutub klaasjaks. Jahuta
segu ning aja kaks korda läbi hakklihamasina
kõige peenema sõela. Ülejäänud või vahusta,
lisa maks, vedelik ja maitseained. Klopi
üheskoos heledaks ja kergeks vahuks.
Valmis pasteet tõsta vormi või kaussi ning
hoitakse külmas. Lauale andmisel löö pasteet
vormist välja või või võta kausist ümmargused
pasteedikuulid kuuma vette kastetud teelusikaga.

Et pasteet vormist kergesti välja tuleks, kasta
vorm sooja vette või soojenda vormi põhja
kuuma vette kastetud rätikuga.

Kommentaarid