KANALIHASÜLT



1 kana (1kg)
1½-2 l vett
1 porrulauk või sibul
1 porgand
1 petersell või tükike sellerit
soola
5 tera pipart
30g želatiini
peterselli-või tillilehti
kurgi-või tomativiile
1 kõvaks keedetud muna
Puhastatud kana kõrveta üle ja pese, lõika
tükkideks ja pane külma veega keema, nii
et vesi üle kanaliha ulatub. Keema tõusnud
leemelt riisu vaht, keeda nõrgal tulel.
Kana keetmisel lisa maitseained kohe
pärast vahu eemaldamist, vanema kana puhul
siis, kui liha on poolpehme. Keemise ajal riisu aeg-ajalt
pealetõusev rasv- selle keemine rikub leeme maitset.
Kui liha on pehme ja luudelt eraldub, tõsta kana
välja ning lase jahtuda.  Leem kurna ja vajaduse
korral lase settida. Leota želatiin külmas vees ja
siis sulata kuumas vees ning lisa siis leemele.
Jahtunul liha lõika terava noaga väikesteks
kuubikuteks ja sega leemega.
Aseta külma veega niisutatud vormide või
kausside põhjale peterselli-või tillilehed,
porgandi-, kurgi-, tomati-ja munaviile.
Tõsta sült ettevaatlikult sinna peale ja
hoia külmas kohas kuni kallerdub.

Kommentaarid