4-4,5 klaasi tangu või kruupe
2l vett
400g pekki või neerurasva
soola
1-2 sibulat
100g rasv
¼ tl pipart
½ tl vürtsi
½ tl vorstirohtu (majoraani)
½- ¾ l verd
500g soolikaid
Pese tangud või kruubid ning pane soolaga
maitsestatud vette keema koos kuubikuteks
lõigatud pekiga. Puhasta sibulad, haki ning
prae rasvaga läbi.
Poolpehmeks keenud puder jahuta, lisa
juurde maitseained, sibul ja kurnatud veri. Sega
hästi läbi ning topi üsna pehmelt soolikatesse.
Seejärel seo soolikad kinni ning pane vürtside ja
soolaga maitsestatud sooja vette ning keeda
tasasel tulel küpseks, nii et nõelaga torkimisel
verd välja ei valgu. Vorstid jahuta.
Ennem lauale andmist prae pannil rasvainega
krõbedaks.
Kommentaarid