VERETA TANGUVORST (Eesti Rahvatoit ) ( 1980)



5kl tangu või kruupe
2-3 l vett
0,5kg pekki või sea küljeliha
2-3 suurt sibulat
¼- ½ tl peent pipart
½ tl vürtsi
½ tl vorstirohtu (majoraani)
tüümianit
100g rasva
500g soolikaid
1tl suhkrut
keeduvee jaoks soola ja vürtse

Pese tangud sooja veega puhtaks ja pane soolaga
maitsestatud vette keema. Tükelda liha väikesteks
kuubikuteks, prae koos sibulaga kergelt läbi ja lisa
kruupide juurde.
Poolpehmeks keenud puder jahuta ja lisa maitseained.
Sega hästi läbi. Topi saadud segu pehmelt soolikatesse.
Viimased seo kinni ja aseta vürtside ja soolaga maitsestatud
sooja vette ning keeda tasasel tulel küpseks.
Enne lauale andmist prae vorstid pannil rasvaga krõbedaks.

Nipp: Kui ennem praadimist vorstid kasta korraks sooja vette
ei prae nad nii kergesti lõhki ennast.

Kommentaarid