SÜLT PÕRSA LIHAST (1898.a.)


2kg lahjat sepea- või mõnda muud liha
2,5l vett
soola
terapipart
2 kooritud sibulat
mõni loorberileht
paar lehte želatiini
munavalgeid
äädikat

Pese liha hästi puhtaks ja raiu või lõika see väikesteks
tükkideks.  Pane lihatükid kastrulisse, vala peale külm vesi ja
lase keema. Võta pealt ära tekkinud vaht ja lisa vedelikku
sool, pipar, sibulad ja loorberilehed.
Kui liha on pehmeks keenud võta see vedelikust ja lõika
peenikesteks tükkideks. Pane lihatükid sügavasse plekkvormi.
Sulata paar lehte zelatiini lihaleemes ära ning jahuta vedelik maha.
Lisa juurde veidi äädikat ja siis munavalge ning lase tasasel
kuumusel õrnalt keema tõusta, kuni vedelik selgeks
läheb ja munavalge kokku tõmbab. Kurna saadud segu läbi
valge linase riide vormi lihatükkide peale. Pane jahtuma.
Serveerimisel lüües sült taldrikule ja söödakse koos
äädika ja sinepiga.

Kommentaarid