PIRNIPUDING (1898.a.)



10 pirni
suhkur
või
riivsai
300g tuhksuhkrut
8 munakollast
8 munavalget
200g magusaid mandleid (sh võiks olla mõned mõrumandlid)
serveerimiseks vahukoor, kaneel
Koori  pirnid (soovi korral), lõika neljaks, eemalda seesmine
kõva osa jkoos seemnetega ning keeda veidike aega suhkruga
maitsestatud vees pehmeks. Tõsta lusikaga pirnid veest välja
ja pane sõela peale veidikeseks nõrguma.
Määri vorm või ja riivsaiaga ning pane pirnid vormi.
Pane kausi sisse tuhksuhkur ja munakollased ning hõõru
need puulusikaga valgeks vahuks. Sega hulka ka purustatud
mandlid ja tugevaks vahuks löödud munavalged.
Vala segu pirnidele ja raputa kergelt segamini.
Küpseta keskmise kuumusega ahjus u.1 tund.
Serveeri soojalt koos vahukiire ja kaneeliga.

Kommentaarid