ÕUNA-JÕHVIKAMARMELAAD


1 kg õunu
700g (1l ) jõhvikaid või pohlasid
vett
1kg püree kohta 700g suhkrut

Pestud jõhvikad keeda ilma veeta või siis
vähese veega pehmeks. Pane saadud mahlasse
õhukesteks viiludeks lõigatud koorimata õunad.
Keeda pehmeks ning suru saadud segu läbi sõela.
Pane saadud püree uuesti potti ning lisa suhkur.
Suhkru lisades muutub püree uuesti vedelamaks.
Keeda segu paksemaks segades massi pidevalt
laiaotsalise puulusikaga pidevalt mööda keedunõu
põhja, kuna marmelaad kipub kergesti põhja minema.
Valmis marmelaad muutub läikivaks ja paksuks.
Lusikaga tõmmatud süvend jääb püsima ja marmelaad
langeb lusikalt suurte tükkidena.
Taldrikule tõstetud marmelaad tarretub.
Marmelaadi võid tõsta kuumalt puhastesse ja
kuumendatud purkidesse ja raputada purki aeg-ajalt,
et vahele jäänud õhk eralduks.  Purk suletakse
(plastmass) kaanega ja lastakse järgmise päevani
jahtuda ning tarduda.
Tarvitamisel võib marmelaadi pinnale raputada suhkrut.

Kommentaarid