MAGUS MAKSAVORST (1898.a.)



2 leotatud vasika maksa
400g sea tailiha
piima
saia
3spl peenikest suhkrut (tuhksuhkrut)
1tl majoraani
veidike muskaati
100g rosinaid
400g seapekki või looma neerurasva
soola, pipart
Inglise vürtsi
1 riivitud sibul
vajadusel vahu-või kohvikoort
puhastatud seasoolikaid
praadimiseks rasva või võid

Maks ja liha lõigatakse peenikesteks tükkideks, tambitakse
uhmriga segi ja surutakse läbi jõhvsõela kausi sisse.
Lisa piima sees leotatud ja läbi sõela surutud sai, suhkur,
majoraan, muskaat, pestud rosinad, peenikeseks lõigatud
seapekk või neerurasv, sool, pipar, vürts ja riivitud sibul.
Sega kõik hästi segamini ja kui segu on liiga paks lisa juurde
veidike rõõska koort.
Nüüd võta paraja jämedusega ja hästi puhastatud seasoolikad
ja topi saadud segu(mitte väga tugevalt) soolikatesse.
Kõida valge niidiga paraja pikkusega vorstid.
Aja vesi soolaga maitsestatud vees keema ja lisa
sinna siis vorstid ning keeda tasasel kuumusel vorstid valmis.
Pärast prae rasvas vorstid pruuniks ja küpseks.

Kommentaarid