TRADITSIOONILINE HUMMUS

400g kikkerherneid
3tl oliiviõli
2tl tahhinit
2 küüslauguküünt
pool sidrunit
paprikapulbrit
kikkerherne vedelikku

Kurna hernestelt vedelik ära (hoia vedelik alles). Pigista sidrunist
mahl välja ning kurna läbi tiheda sõela, et eemalduksid kivid ja
viljaliha. Purusta küüslauk noaseljaga.
Pane blenderisse kikkerherned, tahhini, küüslauk ja sidrunimahl.
Lisa ka kikkerherne kurnamisel saadud vedelik (0,6dl).

Pane blender korraks tööle. Blender peaks esialgu purustama
ainult põhja jäänud vedeliku, herned jäävad pealmiseks kihiks
ja neid ta esialgu purustada ei tohiks. Jäta blender seisma ja
sega segu puulusikaga läbi ning pane blender uuesti tööle.
Lisa blenderi töötamise ajal veel 0,6dl kikkerherne-
vedelikku ja 2 tl oliiviõli. Blenderda, kuni saad ühtlase
massi. Pane hummus kausikesse, vala peale veidike oliiviõli
ja puista ka maitseks näiteks paprikapulbrit või maitserohelist.

Serveeri hummust pita leiva või krõpsudega.

Kommentaarid