SUUR SEENEPIRUKAS

(8-le)

400-500G KÜLMUTATUD VÕITAIGENT
1,5l tooreid segaseeni või
5-6dl kupatatud seeni
2spl võid või margariini
2-3 sibulat
1,5dl hakitud peterselli
soola, pipart
2-3dl tugevamaitselist riivjuustu (parmesani)
6dl piima
6 muna

Sulata taigent 10-15min. ja rulli sellest nelinurkne plaat.
Vooderda sellega 20x35 cm suurune vorm või küpsetusplaat.
Torka taignasse kahvliga augud ja pane see 30minutiks külma.
Lase seentel rohkes vees keema tõusta, nõruta ja loputa külma
veega üle. Haki seened ja pane kastrulisse. Kui kasutad
kupatatud seeni siis  haki needki peeneks ja pane kastrulisse
omas mahlas keema. Vedelik las keeb ära.
Koori ja haki sibul. lisa sibul ja rasv kastrulisse seente hulka.
Maitsesta soola ja pipraga ning lisa ka petersell.
Pane vormi kihiti seeni ja riivjuustu. Vala peale lahtiklopitud
muna ja piimasegu. Küpseta 175°C juures 50-60min, kuni
pirukas on pealt pruunistunud.
Lõika pirukas soojalt tükkideks ja serveeri suvise aedviljasalatiga.

Kommentaarid