SEENERASSOLNIK

40g kuivatatud või 400g värskeid seeni
1 petersell
pool sellerit
1 sibul
1 porrulauk
2spl võid
2 hapukurki
3 kartulit
1spl tomatipastat v. Ketšupit
50g kapsast v. spinatit
3spl kruupe
2l vett
soola, pipart
maitserohelist
4spl hapukoort


Kuivatatud seened pese, leota ja keeda. Kurna leem ja lõika
seened ribadeks. Värsked seened puhasta, lõika peeneks ja
hauta omas mahlas, lisades veidi vett.
Pese kruubid ja keeda eraldi vees pehmeks.
Haki maitseroheline ja kuumuta rasvas, lisa tomatipasta,
kuubikuteks lõigatud hapukurk, kartul, kapsas ja osa vett.
Keeda kuni kartul on peaaegu pehme ning lisa siis seened,
spinat  ja kruubid ning keeda veel 5-10 min.
Serveeri supp hapukoore ja hakitud maitserohelisega.

Kruupide asemel võib suppi panna ka klimbid:
1kl jahu
1 muna
1spl võid
veidi soola
2-3spl vett või piima.
Sega koostisained ning vormi teelusika abil klimbid.
Keeda kas supis või eraldi soolaga maitsestatud vees 8-10 min.

Kommentaarid