PORRULAUGU-SEENEPIRUKAS

Taigen:
3dl jahu
150g võid või margariini
3spl vett

Täidis:
½ l puhastatud kukeseeni või võipuravikke
1 väiksem porru
2spl võid või margariini
2-3spl jahu
2dl lihapuljongit või piima
1-2dl hapukoort
soola, valget pipart
Kaunistuseks:
porrulaugurõngaid

Näpi jahu ja või segamini, lisa vesi ja sega kiiresti taignaks.
Aseta pooleks tunniks külmkappi.
Rulli taignast õhuke ümmargune ketas ja vooderda sellega 
vorm (u.22 cm läbimõõduga). Lõika fooliumist riba ja voldi 
see taigna ja vormi ääre peale. Torka kahvliga taignapõhja augud.
Küpseta põhja 225°C juures 15 min.
Haki seened ja porrulauk. Sulata kastrulis rasv ja keeda selles
seeni ning porrurõngaid niikaua, kuni vedelik ära aurab.
Raputa seentele jahu ja lisa vedelik. Keeda paksenemiseni,
kuumuta veel 3-5min. ja maitsesta.
Kalla seened pirukapõhjale ja küpseta veel 15 minutit.
Kaunista valmis pirukas porrurõngastega ning paku soojalt
koos toorsalatiga.

Kommentaarid