METSAMEHE SÜGISSUPP


1 keskmine õun
2 sibulat
100g tooreid või konserveeritud seeni
või 3spl kuivatatud seeni
20g rosinaid
1l lihapuljongit
3spl tomatipüreed
50g võid
2spl jahu
2spl piima
2spl rõõska koort
soola, pipart

Valmista lihapuljong (võib ka puljongikuubikutest) ja lisa
tomatipüree. Sulata potis või, lisa jahu ja kuumuta nõrgal
kuumusel 5 min., kuni jahu hakkab pruunistuma.
Vala vähehaaval peale lihaleem ja kuumuta nõrgal
kuumusel, kuni leem muutub paksemaks.
Lisa õuna- ja sibulaviilud, leotatud rosinad, piim, sool ja pipar.
Keeda kuumust lisamata 1 tund. 
Vahetult ennem lauale andmist lisa koor.
Supi juurde sobivad praetud ja küüslauguga
üle hõõrutud saiaviilud.

Kommentaarid