KALA TAHHINIGA

Kahhini kalaga on ideaalne toit mereandide armastajale.
Araabia keeles kutsutakse seda samak bi tahini ja see on
Lähis-Ida paljudes regioonides lemmiktoiduks. 
Selleks võid kasutada näiteks tilapiat (või muud enda soovikohast kala).

1kg kalafileed
1,2dl tahhinit
0,6dl sidrunimahla
2tl sooja vett
1suur sibul
oliiviõli


Pihusta oliiviõli kalale, samuti sool ning küpseta 180° juures 12-14 min. või
kuni kala on pehme. Võta ahjust välja.
Sega kausis kokku tahhini, oliiviõli, sidrunimahl ja vesi. Sega tugevalt ühtlaseks massiks.
Vajadusel lisa veel vett ja sidrunimahla. Vala kala kastmega üle ja peale aseta sibularõngad.
Küpseta 170°C juures 25 minutit.
useks sidruniviile.
Serveeri koos riisiga ja lisa kaunistuseks sidruniviile.

Kommentaarid