HÕRK HERNESUPP NELJALE

2 suurt sibulat (kõige parem oleks šalottsibul)
50g võid
juurviljapuljong
750g värskeid rohelisi heneid
200ml 10%.list kohvikoort
50g jahu
madeira või sherryt
valget pipart

Haki sibul ja prae võis hästi madalal kuumusel klaasjaks.
Aja juurviljapuljong keema ja lisa herned ning sibul. Keeda
5 min. ja  tõsta siis kõrvale veidi jahtuma. Sega kohvikoor jahuga
ja lisa supile. Keeda 3min. Seejärel püreesta segu (läbi sõela).
Lisa veidike kuiva madeirat või sherryt ja valget pipart.
Lisandina sobi juurde pakkuda iseküpsetatud saia, millele on
juurde lisatud veidi värsket rosmariini või pähklipuru.
Supi sisse tükelda piparmünti või
melissi- lisab maitsele värskust.

Kommentaarid