Beef Shawarma

KOOSTISOSAD:
1kg veiseliha
2.5 dl maitsestamata jogurtit
0.6dl äädikat
2 purustatud küüslauguküünt
1tl pipart
0,5tl soola
2 kardemonikauna
1tl pimenti e.vürtsi
1-e sidruni mahl

KASTE:
2.4 dl tahhinit
2 purustatud küüslauguküünt
0,6dl sidrunimahla
2tl maitsestamata jogurtit


PITA LEIVA TÄIDIS:
4 suurt või 8 väikest pita leiba
kurki
sibulat
0,5tl sumahhi
tomatit
1,5dl hakitud peterselli

Sega kokku kõik koostisosades olevad ained va. veiseliha. Kui segu tundub liga kuiv,
lisa veidi oliiviõli. Vala segu veiselihale peale, kata kinni ja jäta vähemalt 8-ks tunniks,
kuid veelparem üheks ööks külmkappi.
Pane veiseliha ahjupannile ja küpseta keskmise kuumusega ahjus 45 min.  Jälgi, et
sa üle ei küpsetaks.  Küpsetamise vahepeal võid liha kasta veega, kui see kipub veidi kuivama.

Kuni liha küpseb valmista kaste. Pane kõik kastme koostisosad kokku ja sega tugevalt läbi.

Täidise valmistamiseks tükelda sibul, kurk ja tomat väikesteks tükkideks ning  puista
sumahhiga üle.Pane kaussi ning lisa ka petersell.

Kui veiseliha on valmis, jahuta see maha ning lõika see viiludeks või laiemateks ribadeks.

Täida pita leivad 1/4 ulatuses veiselihatükkidega, lisa aedviljad ja siis kaste.

Serveeri koos friikartulite, hummuse või värske salataiga.

Kommentaarid