1kg loomakeelt
3-4l vett
4 mugulsibulat
5-6 porgandit
tükk sellerijuurt
10 tera musta pipart
10 tera valget pipart
2 loorberilehte
veidi peterselli
tilli- ja sellerilehti
meresoola maitse järgi
MÄDARÕIKAKASTE:
2dl vahukoort
2spl riivitud mädarõika juurt
0,5 spl sinepit
veidi suhkrut ja soola
veidi sidrunimahla
1 spl hautatud petersellilehti
Loputa keel külma veega ja nõruta
Tükelda maitsejuured ja porgandid. Mõõda vajalik kogus vett keedupotti ja lisa maitseained. Lase vesi keema ja tõsta keel potti. Hauta seda suletud nõus tasasel tulel 2,5- 3 tundi.
eemalda keelelt keemise järel kohe pindmine kiht ja lase seejärel omas leemes jahtuda. Keelest lõika viilud.
Vahusta koor, maitsesta mädarõika, ninepi, soola, suhkru ja sidrunimahlaga. viimasena lisa hautatud petersell ja serveeri keelelõigud koos kastmega.
3-4l vett
4 mugulsibulat
5-6 porgandit
tükk sellerijuurt
10 tera musta pipart
10 tera valget pipart
2 loorberilehte
veidi peterselli
tilli- ja sellerilehti
meresoola maitse järgi
MÄDARÕIKAKASTE:
2dl vahukoort
2spl riivitud mädarõika juurt
0,5 spl sinepit
veidi suhkrut ja soola
veidi sidrunimahla
1 spl hautatud petersellilehti
Loputa keel külma veega ja nõruta
Tükelda maitsejuured ja porgandid. Mõõda vajalik kogus vett keedupotti ja lisa maitseained. Lase vesi keema ja tõsta keel potti. Hauta seda suletud nõus tasasel tulel 2,5- 3 tundi.
eemalda keelelt keemise järel kohe pindmine kiht ja lase seejärel omas leemes jahtuda. Keelest lõika viilud.
Vahusta koor, maitsesta mädarõika, ninepi, soola, suhkru ja sidrunimahlaga. viimasena lisa hautatud petersell ja serveeri keelelõigud koos kastmega.
Kommentaarid