MUSTIKAKOOK

TAIGEN:
2,5dl jahu
100g võid
2 spl külma vett

TÄIDIS:
2 dl vanillikisselli
2dl vahukoort
1tl vanillisuhkrut
0,5l mustikaid.

Murenda või ja jahu sõrmedega nppides sõmeraks. Lisa vesi ja sega taignaks. Suru taigen u. 20cm läbimõõduga koogivormi põhja ja äärtesse. Torka taignasse kahvliga augud ja kata taigna äred fooliumiribadega, mille serv murra üle vormi ääre väljapoole.
Küpseta vormi 200-kraadises ahjus 15minutit. Eemalda foolium ja küpseta veel 5 minutit, kuni taigen näib kuivana ja on pruunistunud. Jahuta.
Valmista vanillikissell. Vahusta koor ja sega külma kisselli ja vanillisuhkruga. Kalla segu küpsetatud põhjale ja vala mustikad sinna peale.

Kommentaarid