KLASSIKALINE UNGARI GULJAŠŠ

600g veiseliha
2tl rasva või õli
2 keskmist sibulat
2 küüslauguküünt
1-2 porgandit
1 pastinaak
selleri lehti
2 keskmist tomatit või 1spl tomatipastata
2 värsket rohelist paparikat
2-3 keskmist kartulit
1spl Ungari paprikapulbrit
1tl jahvatatud köömneid
1 loorberileht
jahvatatud musta pipart
soola

Kuumuta potis õli või rasv ning prae hakitud sibulad kuldpruuniks. Lisa pidevalt segades paprikapulber sibulale, jälgi, et kõrbema ei läheks. Tükelda veiseliha 2x2cm -listeks tükkideks ja lisa sibulale. Pruunista. Lisa tükeldatud küüslauk, jahvatatud köömned, sool, pipar, loorberileht. Vala peale vesi, nii et kogu segu oleks korralikult kaetud ja keeda madalal kuumusel kuni liha on poolpehme (u.1,5 tundi).
Kui liha on poolpehme lisa kuubikuteks lõigatud porgand, pastinaak, kartul ja sellerilehed. Maitse ja lisa vajadusel soola. Lisa uuesti ka vett
Kui köögiviljad ja liha on pehme lisa kooritud ja tükeldatud tomatid või tomatipasta ja viilutatud paprika. Keeda madalal kuumusel veel mõni minut.

Kommentaarid