WELLAMO TORT

TAIGEN:
4 muna
2 dl suhkrut
1 dl tärklist
1 dl nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit

TÄIDIS:
150g külmutatud maasikaid
suhkrut
4 želatiinilehte
4 dl vahukoort

Vahusta munad suhkruga. Sega omavahel jahu, tärklis ja küpsetuspulber ning lisa ettevaatlikult segades munale. Kalla taigen võiga määritud ja riivkuivikuga ülepuistatud koogivormi ja küpseta 35minutit 175°C juures.
Võta kook vormist välja ja jahuta.
Jahtunud kook lõika kolmeks kettaks. Alumisele kettale pane väikesteks tükkideks lõigatud maasikaid ja suhkrut. Pane teine koogiketas peale. Vahusta koor ja sega hulka teine pool maasikatest. Sulata hästi loputatud želatiinilehed tilga veega pikkamisi kuumutades. Vala antud segu vahukoore hulka. Vala maasika-vahukooresegu koogikettale kauniks kuhjaks. Lõika pealmine ketas keskelt äärte poole tükkideks (ära lõika ääreni läbi). Tõsta ketas küpsetuslabida abil koogi peale ja raputa peale rikkalikult tuhksuhkrut.

Kommentaarid