VÕITAIGEN

VÕITAIGEN 1 (lihtsaim)

200 g võid
3 dl nisujahu
1 dl külma vett

Näpi või ja jahu segamini. Lisa külm vesi ja sega taigen ühtlaseks. Vormi neljakandiliseks ja mässi toidukilesse. Ennem kui rullima hakkad. lase taignal väheke külmikus taheneda. 


VÕITAIGEN 2

400 g võid
400g nisujahu
2,5 dl külma vett


Sega jahu külma veega. Sõtku läbi ja jäta seisma väheks ajaks külma kohta. Rulli taigen neljakandiliseks ja kata 2/3 taigna pinnast seibideks lõigatud võiga. Keera taigen kolmeks kokku ja jäta seisma jahedasse kõvetuma umbes 10-15 minutiks, siis tulli umbes ½ cm pakuseks neljakandiliseks plaadisk ja keera jälle kolmeks kokku. Nii tehakse 5-6 korda ja iga kord lastakse vahepeal taigent kõveneda jahedas paigas. Jahu tuleks kasutada võimalikult vähe.


VÕITAIGEN 3

150 g margariini või võid
3 dl nisujahu
¾ dl külma vett


Sega pehme margariin või või ja jahu puukahvliga kausis. Lisa vesi ja sega tasaseks. Rulli taigen jaguga üle puiststud laual u. 1 cm paksuks plaadiks. Keera plaat kolmeks kokku ja jälle rulli. Korda seda kaks korda veel. Lase jahedas kõveneda.

Kommentaarid